Esküvőfotózás

Nincs könnyű helyzetben az, aki manapság fotóst keres az esküvőjére. Mindenki irigykedve nézi a nyugati esküvői magazinok képeit, és közben arra gondol, hogy róla nem tudnának ilyet készíteni, vagy ha mégis, akkor azt nem tudná megfizetni.

Már hosszú évek óta követünk kiemelkedő esküvőfotósokat, így elmondhatjuk magunkról, hogy tájékozottak vagyunk a szakmában. Szerintünk egy hétköznapi párról is lehet magazinba illő képeket készíteni anélkül, hogy túlságosan megemelnénk az esküvő költségvetését.

Stílusunk

Filozófiánk szerint csak azt az esküvőt vállaljuk el, ahol valóban úgy érezzük, hogy mi vagyunk legalkalmasabbak a feladatra. Az utca- és rendezvényfotózásnál szerzett tapasztalatunk segít abban, hogy ne akarjunk mesterkélt beállításokat teremteni, hanem megfigyelőként örökítsük meg a legszebb pillanatokat. Stílusunkat fotózsurnalisztának vagy dokumentaristának nevezik, bár mi jobban szeretjük az első kifejezést. Munkánk során nem csak dokumentálunk, hanem pillanatok hangulatát adjuk vissza. Ha féltek a kamera előtt, vagy nem szerettek pózolni, akkor jó hírünk van: nem fogunk stúdióba vinni titeket – helyette sétálunk egy parkban vagy kirándulunk – és mégis elkészülnek azok a fényképek, amiket szeretnétek magatokról.

Szeretünk a házasságkötésre úgy tekinteni, mint tökéletes romantikus történetre. Ezt a legszebben úgy lehet visszaadni, hogy az elkészült képek, mint egy sorozat mesélik el a nagy nap minden pillanatát. Ehhez annyi kell, hogy a fotók ne csak külön-külön működjenek, hanem harmóniában legyenek egymással.

Ahol csak tehetjük, természetes fénynél fényképezünk vagy a rendelkezésre álló fényeket használjuk. Nem vagyunk a vakuzás hívei, mert gyakran előnytelen és mesterkélt a végeredmény.

Akik inspirálnak:

Hogyan dolgozunk?

Minden esküvőre ketten megyünk: a jó pillanatok megörökítésére az a garancia, hogy mindketten fényképezünk az összes eseményen. A tapasztalatunk az, hogy egy ember nem tud mindenre figyelni. Miközben a menyasszony ujjára húzzák a gyűrűt, akkor lehet az örömanya legőszintébb arcvonásait megörökíteni.

Ideális esetben a készülődés elejétől a menyasszonyi tánc végéig ott vagyunk, így biztosan mindenről készül kép. Felszerelésünkkel nem okozunk feltűnést, senkit sem zökkentünk ki a meghitt pillanatok átéléséből: négy tükörnélküli – szinte hangtalan – profi fényképezőgép segíti munkánkat.

Egy esküvőfotózás menete

A nagy nap előtt mindenképpen tartunk egy előzetes megbeszélést. Erre azért van szükség, hogy az esküvő pontos menetét, az elképzeléseiteket és minden részletet át tudjunk beszélni. Ha még nem találkoztunk, akkor fontos, hogy megismerkedjünk, mert életetek legszebb napját fogjuk közelről végigkísérni. Azért, hogy szokjátok a kamera előtti szereplést, a nagy nap előtt egy jegyesfotózást is tarthatunk. Ilyenkor egy-két óra alatt, egy kötetlen fotózás alkalmával gyakorolhatjuk a kamera előtti természetes viselkedést. Tetszőleges helyszínen, hétköznapi ruhában készítünk képeket, amelyeket akár már a menyegzőn is felhasználhattok.

Az esküvői fotózás akkor igazán hiteles, amikor a teljes napot magában foglalja, aminek a készülődés is fontos része. Az előkészületektől árnyékként követjük a történéseket egészen a lagzi végéig. A kreatív fotózás alkalmával előre megbeszélt helyszínen vagy helyszíneken készítünk rólatok képeket, amelyeken már az esküvői ruhátokban lesztek. A ceremóniákon és a lagzin pedig észrevétlenül örökítünk meg minden fontos momentumot.

 

Esküvői fotózás

Őszinte és természetes képeket szeretnétek magatokról kedvező áron? Kérjetek ajánlatot most!

Ajánlatkérés

Árak


Egy kis inspirációra vágysz? Tekintsd meg a folyamatosan frissülő Instagram profilomat, meríts ötletet a Pinterestes gyűjtéseimből és olvass a blogomban.

Instagram

további képek

Pinterest

további ötletek