A tökéletes ajándék egy fotósnak?

Fotós ismerőseinket meglepni egy jó ajándékkal sosem egyszerű. Vegyünk nekik egy könyvet vagy kiegészítőt? Sajnos nem tudhatjuk, hogy pontosan mire vágynak a sok ezer opció közül.

A legjobb, ha nem próbáljuk meg kitalálni, hogy éppen milyen memóriakártyára vagy átmenetes szűrőre van szükségük. Ezeknek a felkutatását jobb rájuk hagyni. Ha mégis fotós ajándékot szeretnénk venni, akkor érdemes a régi gépek között szétnézni. A kedvenc márkájából egy régi filmes gépnek biztosan örülne. Persze még így is rengeteg opció marad. Kompakt, tükrös vagy távmérős legyen? Melyik tetszene neki?

A legjobb megoldás egy régi instant filmes kamera. Egy Polaroid. Ezeket a készülékeket már nagyon olcsón beszerezhetjük és biztosan mindenki örülne egynek. Akkoriban igazi csodának számítottak, és a kultúrára gyakorolt hatásuk még mindig nagyon erős. Gondoljunk csak a Memento című filmre vagy az Instagramra. Igen, az insta logója, neve, szűrői és alapötlete is az instant filmes gépektől származnak.

Polaroid

A Polaroid cég azóta sajnos csődbe ment, és a márkanév már más kezében van. Az eredeti Polaroid instant filmek gyártását is leállították. Azonban az Impossible Project célja az, hogy az eredeti filmek másolata továbbra is elérhető legyen. Készülékeket már alig 3-4 ezer forintért is találhatunk használtan, továbbá a Polaroid is gyártja az eredeti gépek másolatait.

Persze nemcsak a Polaroid féle instant filmes rendszer létezik, hanem alternatívának ott van a Fujifilm által készített Instax is.

Linkek:

Cimkék: , , ,

Tetszett a bejegyzés? Biztosan tetszene másoknak is, oszd meg! Engem érdekel a véleményed, dobj egy hozzászólást!

Megosztás Facebookon