Rólunk

Locsmándi Szabolcs vagyok, webfejlesztő és fotográfus. Többnyire a Nyugat-dunántúli régióban tevékenykedem, tanulmányaimat Sopronban végeztem, jelenleg Szombathelyen dolgozom. A fényképezéssel több, mint 10 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni, ez idő alatt nem csak technikai tudásomat fejlesztetettem, hanem látásmódomat is.

Visszatekintve az első évekre azt mondhatom, hogy hosszú út vezetett oda, ahol most vagyok. Eleinte technikai sportok fényképezésével foglalkoztam, és nagyon gyorsan tanulva hamar eljutottam oda, hogy a fotóim megjelenhessenek újságban is. Komoly technikai tudásra tettem szert, de egy idő után nem tartogatott számomra elég izgalmat. Ekkor kezdtem el érdeklődni az utca- és a portréfotózás iránt, így lett mára a kedvenc témám az emberábrázolás. 2013-ban a Locsmandisz egy közösségi profilként indult el, ahol hobbi fotósként osztottam meg képeimet az érdeklődőkkel. Azóta hivatásos képesítést szereztem és a név már egy vállalkozást takar.

Locsmándi Szabolcs - fotózás, utómunka
Locsmándi Szabolcs – fotózás, utómunka

Aki nélkül nem lenne Locsmandisz

Pár éve még nem hittem volna, hogy a fényképezés egy egyszerű hobbinál több lehet, de aztán megismertem Tündit. Ő az alkotótársam, a legőszintébb kritikusom és a leghatásosabb motiválóm. Egy kifinomult művészi érzékkel rendelkező tervezőmérnök, aki mindent szebbé, elegánsabbá és teljesebbé tud tenni meglátásaival. Nagy hatással van a munkásságomra.

Kanics Tünde - fotózás, grafikai munkák
Kanics Tünde – fotózás, utómunka, grafikai munkák

Stílus, filozófia

Nem vagyunk főállású fotósok, nem szeretnénk a megélhetés miatt olyan munkákat vállalni, amit nem csinálunk szívesen. Ez garantálja azt, hogy mindenki, akivel végül szerződünk, ugyanazt a lelkesedést és minőségi munkát kapja. Ez viszont abban is korlátoz minket, hogy hétköznap esküvőfotózást vállaljunk, de minden évben teszünk néhány kivételt. Odafigyelünk arra, hogy ne vállaljuk túl magunkat, mert a minőség a legfontosabb mérce számunkra.

Egy hétvégén csak egy esküvőn fotózunk, mivel egy 10-16 órás munka után lehetetlen másnapra úgy felépülni, hogy megfelelően koncentráltak legyünk a minőségi munkavégzéshez. Fáradtan nem lehet összpontosítani, és a “művészi érzék” sem úgy működik, ahogy szeretnénk. Pont emiatt havonta maximum 2-3 hétvégén dolgozunk, hogy legyen időnk feltöltődni és haladni a korábbi munkákkal.

Mindketten rajongunk az analóg fotózásért, szeretjük a filmek képi világát és a régi gépek hangulatát. Ugyan a munkánk során többnyire digitális gépet használunk, de a fényképeket igyekszünk úgy feldolgozni, mintha most jöttek volna vissza a laborból. Nem szeretjük a mesterkélt fotókat, a túlságosan megtervezett és előre beállított pózokat. Őszinte érzelmeket akarunk megörökíteni, hogy utána a képeink történetet meséljenek.

Eddigi eredmények

Kiállítások, versenyek:

Hazai és külföldi médiák hivatkoznak munkáimra:


Instagram

további képek