Rólam

Locsmándi Szabolcs vagyok, webfejlesztő és fotós. Többnyire a Nyugat-dunántúli régióban tevékenykedem, tanulmányaimat Sopronban végeztem, jelenleg Szombathelyen dolgozom. A fényképezéssel több, mint 6 éve kezdtem el foglalkozni, ez idő alatt nem csak technikai tudásomat fejlesztetettem, hanem látásmódomat is. A fényképezésben a kedvenc témám az emberábrázolás. Sokak szerint ez a legnehezebb, de pont emiatt talán a legszebb is. Portrésorozataimnál, esküvőfotóimnál és utcafotóimnál általában a természetes fényre vagy éppen a környezet mesterséges fényeire támaszkodom.

Visszatekintve az első évekre azt mondhatom, hogy hosszú út vezetett oda, ahol most vagyok. Eleinte technikai sportok fényképezésével foglalkoztam, és nagyon gyorsan tanulva hamar eljutottam oda, hogy a fényképeim megjelenhessenek újságban is. Komoly technikai tudásra tettem szert, de egy idő után nem tartogatott számomra elég izgalmat. Ekkor kezdtem el érdeklődni az utcafotózás és a portréfotózás iránt.

Talán már négy éve is lehet, amikor elhatároztam, hogy mindenhova viszek magammal fényképezőgépet. Ennek az az oka, hogy véleményem szerint nem csak az előre eltervezett, csodálatosnak szánt pillanatok lehetnek szépek. A magával ragadó vagy érdekes pillanatok ott vannak mindig, és résen kell lennünk, hogy ezeket elkapjuk. Az “utcán” töltött időszakom alatt alakult ki bennem ez a képesség és ezt kamatoztatom azóta más területeken is.

Aki nélkül nem lenne Locsmandisz

Pár éve még nem hittem volna, hogy a fényképezés egy egyszerű hobbinál több lehet, de aztán megismertem páromat. Ő az alkotótársam, a legőszintébb kritikusom és a leghatásosabb motiválóm. Egy kifinomult művészi érzékkel rendelkező tervezőmérnök, aki mindent szebbé, elegánsabbá és teljesebbé tud tenni meglátásaival. Nagy hatással van a munkásságomra. Nemcsak az esküvőkön, hanem szinte minden fotózáson közösen dolgozunk.

Eddigi eredményeim

Kiállítások, versenyek:

Hazai és külföldi médiák hivatkoznak munkáimra:


Instagram

Flickr